Beneficiază de transport gratuit pentru comenzi de peste 150 ron (București) si 190 ron (restul țării)!
ETIOPIA KOKE SHALAYE
90,00 lei
Note de zmeură, căpșuni și miere.
Koke Shalaye este o facilitate din Yirgacheffe, care procesează cireșe de cafea provenite de la 1890 de fermieri locali. Se diferențiază printr-o metodă nouă de procesare, “super naturală”, care completează procesul tradițional de uscare naturală la soare prin creșterea oportunității de fermentare aerobică controlată în timpul uscării.
Procesarea clasică naturală presupune uscarea cireșelor la soare, așezate într-un strat subțire pe un pat ridicat. În cazul celei super naturale, cireșele sunt culese manual, selecționate cu ajutorul măsurătorilor Brix la maturitatea lor optimă și distribuite uniform într-un strat gros pe suporturi de uscare ridicate căptușite cu folie de plastic. Foliile sunt apoi rulate, si fructele lăsate la fermentat pentru o anumită perioadă de timp, iar spre deosebire de fermentarea strict anaerobă, aceasta permite o oxigenare limitată. După fermentare, cafeaua este uscată la umbră în straturi groase. Procesul exact este un secret bine păstrat și diferă de la o stație de spălare la alta, ajustând timpul de fermentare, cantitatea de cireșe și grosimea stratului la uscare. Odată ce conținutul optim de umiditate a fost atins (aproximativ 12,5%), cireșele sunt lăsate să se odihnească într-un mediu răcoros înainte de parte a doua a procesării. (decorticarea, clasificarea, sortarea, selecția manuală și împachetarea pentru export).
Țara: Etiopia Regiune: Yirgacheffe Ferma: Koke Shalaye station Altitudine: 1973 m Varietate: Heirloom Varieties
Metoda de procesare: Super Naturală
Acest site utilizeaza fisiere tip cookie pentru a va oferi o experienta mai buna. Speram ca sunteti de acord, insa puteti oricand sa controlati acesta optiune. ACORDREFUZ Termeni și Condiții
Confidentialitate
Privacy Overview
This website uses cookies to improve your experience while you navigate through the website. Out of these cookies, the cookies that are categorized as necessary are stored on your browser as they are essential for the working of basic functionalities of the website. We also use third-party cookies that help us analyze and understand how you use this website. These cookies will be stored in your browser only with your consent. You also have the option to opt-out of these cookies. But opting out of some of these cookies may have an effect on your browsing experience.
Necessary cookies are absolutely essential for the website to function properly. This category only includes cookies that ensures basic functionalities and security features of the website. These cookies do not store any personal information.
Any cookies that may not be particularly necessary for the website to function and is used specifically to collect user personal data via analytics, ads, other embedded contents are termed as non-necessary cookies. It is mandatory to procure user consent prior to running these cookies on your website.
ETIOPIA KOKE SHALAYE
90,00 lei
Note de zmeură, căpșuni și miere.
Koke Shalaye este o facilitate din Yirgacheffe, care procesează cireșe de cafea provenite de la 1890 de fermieri locali. Se diferențiază printr-o metodă nouă de procesare, “super naturală”, care completează procesul tradițional de uscare naturală la soare prin creșterea oportunității de fermentare aerobică controlată în timpul uscării.
Procesarea clasică naturală presupune uscarea cireșelor la soare, așezate într-un strat subțire pe un pat ridicat. În cazul celei super naturale, cireșele sunt culese manual, selecționate cu ajutorul măsurătorilor Brix la maturitatea lor optimă și distribuite uniform într-un strat gros pe suporturi de uscare ridicate căptușite cu folie de plastic. Foliile sunt apoi rulate, si fructele lăsate la fermentat pentru o anumită perioadă de timp, iar spre deosebire de fermentarea strict anaerobă, aceasta permite o oxigenare limitată. După fermentare, cafeaua este uscată la umbră în straturi groase. Procesul exact este un secret bine păstrat și diferă de la o stație de spălare la alta, ajustând timpul de fermentare, cantitatea de cireșe și grosimea stratului la uscare. Odată ce conținutul optim de umiditate a fost atins (aproximativ 12,5%), cireșele sunt lăsate să se odihnească într-un mediu răcoros înainte de parte a doua a procesării. (decorticarea, clasificarea, sortarea, selecția manuală și împachetarea pentru export).
Țara: Etiopia
Regiune: Yirgacheffe
Ferma: Koke Shalaye station
Altitudine: 1973 m
Varietate: Heirloom Varieties
Metoda de procesare: Super Naturală
O recomandăm pentru: Filtru, Espresso și Ibric.
Related Products
COLUMBIA MILÁN
105,00 lei Adaugă în coșCOLUMBIA APRIL
100,00 lei Adaugă în coșGUATEMALA FRANCISCO MORALES
55,00 lei Adaugă în coș